sunnuntai 12. tammikuuta 2014

Borssikeitto - Dukanin tapaan




Hyökkäysvaiheen päättyessä KEITTOA oli tosi kiva saada!!! Hyökkäysvaihe ja pudotusvaiheen proteiinipäivä 

(PP) yleensä aiheuttavat ummetusta ja punajuuri-kaali-vihannes keitto toimi ihan kuin harja suolistolle. 


250gr naudanlihaa
1 kpl iso punajuuri
1 kpl porkkana
1/2 paprika
2 tomaattia
1/4 kesäkurpitsa 
1 kpl sipuli
300 gr keräkaalia 
1 rkl balsamico viinietikkaa
1/2 tl suolaa
2 laakerinlehteä
1/4 tl mustapippuria
1 rkl tomaattipyree 
Lisäksi:
2 litraa vettä
1 rkl öljyä paistamiseen

Leikkaa liha pieniksi suupaloiksi..  
Huuhtele lihapalat kylmässä vedessä ja laita ne 5:n litran kattilaan kylmään veteen.  
Kuumenna kiehuvaksi.  Kuori vaahto pois ja lisää laakerinlehdet ja mustapippuri.  
Kuori sipuli ja laita puolikas siitä pilkottuna kattilaan.
Keitä noin 30 min. 
Pilko jäljelle jäänyt sipulin puolikas pieneksi. 
Kuumenna ruokalusikalllinen öljyä paistinpannulla ja kuullota sipulisilppu siinä.
Kuori ja raasta punajuuri ja porkkana.  Lisää ne pannulle. 
Leikkaa muut vihannekset ja lisää ne pannulle. 
Hauduta pienellä lämmöllä noin 10 min. 
Lisää haudutetut juurekset, vihannekset ja sipulisilppu paistinpannulta kattilaan.
Lisää tomaattipyree.
Mausta suolalla ja balsamicolla.
Anna seistä pienellä lämmöllä kannen alla noin 30 minuuttia, jotta maut tasaantuvat.

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti